Gavę pirminius duomenis, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai ir Generalinės prokuratūros prokurorai įtarė, kad šioje įmonėje gali būti vykdoma neteisėta ūkinė komercinė veikla, todėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Specialių užduočių valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pareigūnų rastą pinigų sumą sudaro apie keturi tūkstančiai kupiūrų įvairia valiuta, nemaža sumos dalis yra 500 eurų kupiūromis. Nors suma įspūdinga, anot pareigūnų, visi šie pinigai tilptų į didesnės talpos pirkinių maišelį, įprastą prekybos centruose.

Tai viena iš didžiausių grynųjų pinigų sumų, kada nors rastų pas sulaikytus asmenis Lietuvoje. Pareigūnų manymu, toks atvejis netiesiogiai iliustruoja įtariamus apie šešėlinės ekonomikos mastus.
Tarp pirmadienio vakarą sulaikytų asmenų yra vienas Latvijos Respublikos pilietis, dauguma sulaikytųjų yra susiję artimais giminystės ryšiais.

Viena iš pagrindinių versijų, kurią atlikdami tyrimą siekia įrodyti arba atmesti Generalinės prokuratūros prokurorai bei FNTT pareigūnai yra organizuotos grupuotės vertimasis stambaus masto nelegalia prekyba akciziniais produktais tarptautiniu mastu.

Generalinės prokuratūros prokuroras, organizuojantis ir vadovaujantis šiam ikiteisminiam tyrimui, kreipėsi į teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo, paskyrimo trims pirmadienio vakarą sulaikytiems asmenims, dar vienam sulaikytajam galimai bus skirta kitokia kardomoji priemonė.