Ž.Buzo pagrobimo organizatoriui kauniečiui Artūrui Račkeliui Kauno apygardos teismas skyrė didžiausią bausmę - 7,5 metų nelaisvės.

Vyras daugiau kaip dvejus metus nuosprendžio laukia už grotų. Šis nelaisvėje praleistas laikas bus išskaičiuotas. Nusikaltimo organizatorius nepripažįsta savo kaltės, tačiau tyrėjų rasti tvirti įrodymai byloja ką kita.

Bausmių neišvengė ir A.Račkelio sėbrai, rašo „Lietuvos rytas“. 27 metų Deividas Snapkauskas nuteistas kalėti 4 metus, 30-metis Renaldas Laimus – 3 metus, bausmę atidedant dvejiems metams. 29 metų Dainiui Lukošenkinui skirtas 90 parų areštas. 37 metų Ž.Buzas ir jo 34 metų žmona A.Buzienė iš A.Račkelio prašė priteisti du milijonus litų neturtinės žalos, bet teismas šią sumą smarkiai nurėžė. Gaujos vadeiva verslininkui turės sumokėti 65 000 litų, o jo sutuoktinei – 35 000 litų.

"Kaip vertinate teismo nuosprendį?" - "Lietuvos rytas" vakar pasiteiravo Ž.Buzo žmonos, kuri byloje taip pat yra pripažinta nukentėjusiąja. - "Paskirtos bausmės galėjo būti didesnės. Kalbant apie moralinę žalą net ir milijonas litų tikriausiai būtų per maža kompensacija už tą košmarą, kurį mums tada teko iškentėti. Žinau, kad A.Račkelis nesumokės man priteistų pinigų. Abejoju, ar jis savo vardu turi kokio nors turto."