Socialiniame tinkle „Facebook“ Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba pasidalino informacija, kad šiandien (lapkričio 9 d.) ugniagesiams teko gelbėti 17 vandenyje besiblaškančių avių. Keletą jų ugniagesiams teko nešti net ant rankų.

Teigiama, kad šį rytą Klaipėdos rajone, Vėžaičių seniūnijoje, Tilvikų kaimo ūkininkė patyrė daug nerimo. Besiganančių avių banda atsidūrė patvinusioje pievoje ir susispietė dar neužlietoje salelėje. Avių bandai grėsė pavojus – jos galėjo nukęsti. Tai ne juokais išgąsdino ūkininkę.

Neramiai besižvalgančių avelių gelbėti atskubėjo Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Gargždų PGT ugniagesiai. Trys gelbėtojai, plaukdami gelbėjimo valtimi vandeniu užlieta pieva, suvarė pakrikusias ir pasimetusias avis į sausumą.

„Jos pradėjo pačios bėgti, net šiek tiek paplaukė ir išlipo į krantą“, – pasakoja pamainos vadas Dovydas Narvilas. Bėgdamos per vandenį, avys sušlapo, o pavargusioms – šlapia jų vilna buvo sunkiai pakeliama. Kelios net pristigo jėgų eiti toliau, krito ant žemės ir nesikėlė.

„Todėl jas paėmėm ant rankų ir nešėme,“ – pasakoja pamainos vadas. Beje, atsidūrusios saugiame krante avys greitai atkuto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją