Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša, kad tyrimą uostamiesčio teisėsaugos pareigūnai pradėjo, turėdami duomenų, kad praeityje jau teistas kaltinamasis neteisėtai turi medžioklinį šautuvą TOZ-17.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

2021 metų gegužę nuspręsta patikrinti vyro namus. Juose per kratą rastas ieškotas šaunamasis ginklas bei penki dujiniai šoviniai. Pats kaltinamasis tuo metu buvo išvykęs į užsienį, o policijos pareigūnus pasitiko jo buvusi sugyventinė. Neteisėtai laikyti radiniai buvo paimti – bus prašoma teismo juos konfiskuoti.

Buvo paskelbta neteisėtu ginklo bei šaudmenų laikymu kaltinamo vyro paieška. Grįžęs į Lietuvą, jis buvo suimtas. Vyras teismo laukia Šaulių kalėjime.

Už tokią nusikalstamą veiką Baudžiamasis kodeksas numato areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją