Kaip pareigūnams pasakojo viena iš nukentėjusiųjų, su vaikinais ji esą susipažino socialiniame tinkle. 17-metė Šalčininkų rajono gyventoja antradienį atvažiavo į Šalčininkus. Autobusų stotyje apie 14 val. ją pasitiko du vyrukai ir nusivedė į butą J. Sniadeckio g., kur lėbavo nemaža kompanija.

17-metė irgi gėrė, o kiek vėliau kompanija nusprendė ja pasinaudoti: žagino ir prievartavo penkiese. Po to mergina paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą.

Atvykus pareigūnams ir aiškinantis nusikaltimo aplinkybes, paaiškėjo, kad čia buvo išprievartauta dar viena 17-metė. Ji tame bute buvo jau nuo balandžio 6-osios vidurnakčio. Ja pasinaudojo dviese.

Pareigūnai sulaikė penkis įtariamuosius (gim. 1992, 1989, 2003, 2000 ir 1977 m.). Visi puikiai žinomi Šalčininkų policijai.

Vienas iš jų pernai rudenį buvo patekęs į žiniasklaidos akiratį, kai internete buvo išplatintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip naktį Šalčininkuose, esant nulinei temperatūrai, gatve vaikšto pusnuogis (tik su sauskelnėmis) nė dviejų metukų neturintis vaikas. Tąsyk policija išsiaiškino, kad girtas berniuko tėvas su žmona naktį išėjo pas kaimynus, namuose palikę septynerių, dviejų ir vienerių metų vaikus. Vienas iš mažylių apie 3.30 val. išėjo iš neužrakintų namų.

Įtariamiesiems gresia įkalinimas. Už nepilnametės išžaginimą Baudžiamajame kodekse numatytas laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų, o už išprievartavimą nuo 2 iki 10 metų.