Vasario 2 dieną į Vilniaus universitetinės ligoninės Santaros klinikas iš Respublikinės Panevėžio ligoninės buvo atvežtas metų mažylis. Jis į Panevėžį tą pačią dieną buvo atvežtas iš Pasvalio ligoninės, kur gydytas sušlubavus sveikatai. Vis blogėjant berniuko būklei, sostinės medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko, rašo BNS.

Medikams įtarus, kad vaiko mirties priežastimi galėjo tapti galvos smegenų trauma, Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

Tačiau vasario 8 dieną gavusi teismo medicinos ekspertų išvadas dėl berniuko mirties priežasties, ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Jelena Sabaliauskienė nutarė tyrimą perkvalifikuoti į tarnybos pareigų neatlikimą. Ekspertai nustatė, kad mažamečio mirtis nėra smurtinė, jis mirė dėl plaučių uždegimo sukeltų komplikacijų.

„Ikiteisminio tyrimo metu bus išsiaiškintos visos vaiko mirties aplinkybės ir, jei bus nustatyta, kad jis mirė dėl netinkamai medicinos darbuotojų atliktų pareigų, kaltieji asmenys bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn“, – sakė prokurorė J. Sabaliauskienė.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.