Penktadienį Vilniaus oro uoste nusileidus lėktuvui iš Amsterdamo, VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai sulaikė juo parskridusį 30-ies Vilniaus gyventoją. Pasieniečiai nustatė, kad dėl padarytos nusikalstamos veikos šio vyro paiešką pernai rugsėjį paskelbė sostinės policija.

Nyderlandų įstatymus pažeidinėjusį ir dėl to iš šalies išsiųstą vyrą pasieniečiai sulaikė ir atvesdino į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Tą pačią dieną vilnietis buvo perduotas atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui.

Šiemet pasieniečiai jau sulaikė 44 asmenis (iš jų 35 – oro uostuose), kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos.

2023 m. tokių sulaikytųjų iš viso buvo 1 085, iš kurių 853 VSAT pareigūnams įkliuvo oro uostuose. 2022 m. šie skaičiai buvo atitinkamai 1 520 ir 1 187.

Dauguma pernai sulaikytų asmenų (1 046 arba 96,4 proc.) turėjo Lietuvos pilietybę. Taip pat įkliuvo 9 Baltarusijos ir 8 Jungtinės Karalystės bei dar 17-os valstybių piliečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją