Ketvirtadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus užkardos pareigūnai, vykdydami tarnybą Ignalinos rajone prie Padysnio kaimo, patikrinti sustabdė automobilį „Audi A6“ lietuviškais valstybinio numerio ženklais. Jį vairavusi 44-erių Švenčionių gyventoja pasieniečiams pateikė tvarkingus dokumentus. Tačiau VSAT pareigūnai nepraleido pro akis vairuotojos jaudulio, kuris paprastai išduoda, kad transporto priemonėje gali būti nelegalių krovinių. Dėl to švenčioniškė ir jos automobilis buvo pristatyti į Tverečiaus pasienio užkardą. Čia pasieniečiai „Audi A6“ patikrino detaliai.

VSAT pareigūnų nuojauta pasitvirtino. Paaiškėjo, kad automobilio dugne įrengta slėptuvė. Iš jos pasieniečiai ištraukė 1 816 pakelių cigarečių „Minsk City QS“, „Minsk Capital QS“ ir „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką moters laukia bauda nuo 3 500 iki 6 000 eurų. Be to, švenčioniškė gali netekti automobilio, kuriuo neteisėtai gabeno rūkalus.

Po apklausos pasieniečiai moterį paleido. Automobilis ir cigaretės saugomi Tverečiaus pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją