Kovo 2 d. 14 val. 20 min. Kauno ugniagesius iškvietė aplinkos apsaugos darbuotojas.

Jis pranešė, kad R. Kalantos g. prieplaukoje, kur yra nuskendęs laivas, matyti išplitę teršalai, reikia paimti mėginius. Ugniagesiai valtimi nuplaukė iki įvykio vietos. Aplinkos apsaugos darbuotojai paėmė vandens mėginius.

Gelbėtojai perstatė bonas, kad nepratekėtų teršalai. Po to aplinkos apsaugos darbuotojus parplukdė į krantą.

Panašus iškvietimas buvo gautas ir penktadienį. Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojas prašė padėti pakeisti bonas. Tądien nuvykus gelbėtojams paaiškėjo, kad bonų keisti nereikia, jos pritrauktos arčiau kranto, kad neištekėtų.

Delfi jau skelbė, vasario 29 d. apie 14 val. 30 min. gautas pranešimas, jog R. Kalantos g. prieplaukoje nuskendo laivas. Pranešėjas teigė, kad Kauno mariose, netoli senelių namų, yra nuskendęs laivas ir matyti mazuto dėmės. Anot pranešėjo, laivas nuskendo prie nelegalios prieplaukos, netoli jachtklubo.

Ugniagesiai nustatė, kad nuskendo medinė jachta. Vandenyje buvo pasklidę naftos produktų maždaug 3 kvadratinių km plote. Aplink nuskendusį laivą pastatytos 8 bonos. Apie įvykį informuota UAB „Kauno švara“ ir aplinkosaugininkai.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos duomenimis, nuskendęs laivas sveria apie 4 t, ši aplinkybė apsunkina laivo iškėlimo darbus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją