V.Morkūnas, jūrų pajėgose tarnaujantis vairuotoju, iš tarnybos dingo rugpjūčio 20-ąją. Tą dieną jam esą skaudėjo galvą, ir jis, gavęs viršininko leidimą apsilankyti medicinos punkte, po vizito pas medikus į dalinį negrįžo.

Tris dienas, anot O.Mariničiaus, dingusio kareivio ieškota savo jėgomis, vėliau apie įvykį pranešta karo policijai.

O.Mariničius nebuvo įvykio liudytojas, nes tuo metu atostogavo, tačiau patvirtino, kad prieš dingimą V.Morkūnas buvo įsipainiojęs į kitą incidentą, kilusį jo budėjimo metu. Incidentas kilo tarp V.Morkūno ir kelių vyresnių kareivių. Tiriant su nestatutiniais santykiais susijusį incidentą V.Morkūnas buvo apklaustas kaip liudytojas.

Neatmetama galimybė, kad kareivis išsigando vyresnių tarnybos bičiulių arba baiminosi būti palaikytas išdaviku, todėl vengdamas susidūrimo galėjo pasišalinti iš tarybos. Incidentą tirianti karo policija rekomendavo V.Morkūno viršininkams perkelti kareivį į kitą dalinį, kad šis daugiau nesusidurtų su kitais incidento dalyviais.

Kad dingo vairuotojas, sesuo ir tėvai sužinojo iš jo viršininkų, paskambinusių ir paklaususių, ar karys negrįžo namo.

Dienraščio teigimu, kario giminės kalbėjo su kareiviu, kuris esą buvo rugpjūčio 15-osios incidento liudininkas. V.Morkūno sesuo Audronė išsiaiškino, jog tą naktį budėjusį brolį dalinyje užpuolė pro langą įlipę keli vyresni kareiviai.

A.Morkūnaitė savo brolį apibūdino kaip santūrų, nelinkusį atvirauti žmogų.

Policija yra paskelbusi respublikinę kario paiešką. Karo policija taip pat tiria V.Morkūno dingimo aplinkybes.

Karo policijos tyrimui vadovaujantis Saulius Gurauskas patvirtino, kad tiriamos dvi bylos, susijusios su V.Morkūnu. Viena - minėtas incidentas dėl nestatutinių santykių, kita - jo pasišalinimas iš tarnybos. S.Gurauskas viliasi, kad V.Morkūnas gyvas ir sveikas.

Nuo savavališko V.Morkūno pasišalinimo iš tarnybos praėjo 10 parų, todėl karys laikomas dezertyru ir už tai jam gresia baudžiamoji atsakomybė iki 5 metų nelaisvės. Jei karys būtų grįžęs anksčiau, jam būtų taikoma švelnesnė bausmė.

Kariškiai V.Morkūno dingimo nevadina jokiu išskirtiniu įvykiu. Neatmetama galimybė, kad savavališkai iš tarnybos pasišalinęs karys vėliau suprato, ką padaręs, tačiau bijodamas atsakomybės nesirįžo grįžti į dalinį ir slapstosi.

Tuo tarpu kario artimieji įtaria, kad vaikinui atsitiko nelaimė, tad sako ir toliau ieškosiantys dingusiojo.