Vilnietis Aleksandras Ginovičius, atlikdamas bausmę Vilniaus kalėjimo atviro tipo bausmės vietoje, kovo 27-osios rytą peršoko metalinę tvorą ir pabėgo iš Pusiaukelės namų.

Po dviejų dienų bėglys sulaikytas Vilniaus stoties rajone ir grąžintas į kalėjimą.

Vilniaus miesto apylinkės teismas už pabėgimą bėgliui skyrė vienų metų laisvės atėmimo bausmę. Paskirtą bausmę subendrinus su neatliktos bausmės dalimi, teismas skyrė galutinę 3 metų 2 mėnesių ir 19 dienų laisvės atėmimo bausmę.

Vos per 8 dienas atliktą ikiteisminį tyrimą organizavo ir valstybinį kaltinimą byloje palaikė Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė, tyrimą atliko Kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai.

Iš kalėjimo bėgęs vyras yra recidyvistas. Nuo 2005 m. iki 2021 m. jis buvo teistas 25 kartus, daugiausia – už vagystes, sukčiavimą bei neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Pastarąjį kartą galutinė subendrinta 6 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė sostinės gyventojui buvo skirta Vilniaus miesto apylinkės teismo 2021 m. kovo 16-osios dienos nuosprendžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją