Antradienio naktį, apie 2 val., į VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos Medininkų PKP iš Baltarusijos atvyko balninis vilkikas „Volvo“ su puspriekabe.

Krovininį automobilį lietuviškais valstybinio numerio ženklais vairavo 42-ejų Lietuvos pilietis. Su juo pasienio tikrinimo metu bendravę VSAT pareigūnai užuodė sklindantį alkoholio kvapą. Vairuotojas buvo akivaizdžiai susijaudinęs, jo kalba – nerišli, judesiai – nekoordinuoti. Pasiteiravus, ar vartojo alkoholinius gėrimus, vyras neišsisukinėjo: taip.

Naudodami alkoholio tikrintuvą „Drager Alcotest 5820“, pasieniečiai vairuotojui nustatė sunkų (2,7 promilės) girtumo laipsnį. Vyras buvo pristatytas į Medininkų PKP tarnybines patalpas ir ten stebimas. Iškviesta policija, pareigūnai atvyko beveik po trijų valandų. Sulaikytam vairuotojui jie nustatė jau gerokai mažesnį – lengvą (1,29 promilės) girtumo laipsnį.

Pakeliui iš Baltarusijos girtavusį vairuotoją išsivežė policininkai. Jie spręs, kokią nuobaudą skirti. Vilkiką „Volvo“ su puspriekabe iš Medininkų PKP vėliau paėmė kitas įmonės, kuriai priklauso automobilis, vairuotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją