Sekmadienio popietę VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, sustabdė iš Lenkijos važiuojantį automobilį „Mitsubishi Outlander“.

Lenkijoje registruotą transporto priemonę vairavo 27 metų tos šalies pilietis. Vyras pasieniečiams pateikė vairuotojo pažymėjimą, tačiau paprašytas dar ir automobilio bei asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų – prisipažino jų neturįs.

Patikrinę „Mitsubishi Outlander“ VIN (transporto priemonės identifikavimo numerį) Interpolo duomenų bazėje, pasieniečiai išsiaiškino, kad šio automobilio nuo vasario 9 d. ieško Vokietijos policija, o lenkiško registracijos numerio dar niekas nepasigedo.

Lenkijos pilietį VSAT pareigūnai sulaikė ir kartu su vogtu automobiliu pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą.

Tikrinant automobilį, jo salone ant grindų rasti vokiški transporto priemonės valstybinio numerio ženklai. Iš Lietuvos ir Lenkijos pasienio, muitinės ir policijos bendradarbiavimo centro gautais duomenimis, prie sulaikyto automobilio pritvirtinti lenkiški valstybinio numerio ženklai priklauso visai kitam „Mitsubishi Outlander“.

Sulaikytas Lenkijos pilietis dėl automobilio pasieniečiams pateikė vieną kitai prieštaraujančias versijas.

Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo. Už tai įstatymas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.

O dėl automobilio vairavimo su pritvirtintais ne tai transporto priemonei išduotais valstybinio numerio ženklais lenkui surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir paskirta 240 eurų bauda.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją