Kaip teigiama Interpolo internetiniame puslapyje, visi ieškomi asmenys yra nuteisti arba įtariami sunkiais nusikaltimais, įskaitant ir nužudymus, vaikų seksualinį išnaudojimą, prievartavimą bei prekybą narkotikais.

Paskelbus operaciją, pavyko sulaikyti kai kuriuos įtariamuosius – buvusią Kolumbijos gražuolę Angie Sanclemente Valencia, Mouamba Munanga iš Kongo Demokratinės Respublikos.
Interpolo atstovai prašo pranešti apie ieškomus asmenis, jeigu juos matė ne tik gatvėje, bet ir aptiko bet kuriame socialiniame tinklalapyje.

Tarp ieškomiausių nusikaltėlių – ir aštuoni asmenys iš Lietuvos: 39 metų Tadeušas Davidovičius,
31 metų Saulius Lukšys, 27 metų Giedrius Raila, 25 metų Aurimas Tvaska, 35 metų Valentinas Kunigiškis, 38 metų Šarūnas Paberalius, 38 metų Rimvydas Truklickas ir 40 metų Romas Zamolskis.

Š. Paberaliaus Lietuvos policija ieško nuo 2001-ųjų. Vyras yra sakęs, kad gimtinę buvo priverstas palikti, kai koncerno „Vikonda“ vadovui V. Uspaskichui ir jo aplinkai esą galėjo tapti žinoma, kad jis yra operatyvinis darbuotojas. Š. Paberaliussako sulaukęs įvairių grasinimų (kartą net buvo susprogdinta granata), netrukus – ir dviejų apkaltinamųjų teismo nuosprendžių.

V. Kunigiškis, T. Davidovičius, G. Raila įtariami narkotikų platinimu, o S. Lukšys – seksualiniais nusikaltimais, A. Tvaska bei R. Truklickas – vagystėmis.

Tarp labiausiai Interpolo ieškomų nusikaltėlių – ir vienas labiausiai ieškomų Lietuvos nusikaltėlių R. Zamolskis, įtariamas nužudymais ir kitais nusikaltimais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)