Bylos duomenimis, 2023 m. liepos mėnesį, D. M. iš savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyros, komentuodamas informacinį straipsnį, parašė komentarą, kurstantį prieš kitus žmones dėl jų tautybės. Teismas nustatė, jog savo komentaru, nukreiptu prieš ukrainiečius ir žydus, D. M. viešai kurstė smurtauti ir fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl tautybės.

D. M. savo kaltė dėl padarytos nusikalstamos veikos pripažino ir gailėjosi, taip pat teigė, jog buvo išprovokuotas kitų straipsnį komentavusių asmenų diskusijos.

Asmeniui sutikus su prokuroro siūloma bausme, 2023 m. lapkričio 28 d. Kauno apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu D. M. pripažintas kaltu dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę (Baudžiamojo kodekso 170 str. 3 d.).

Kadangi asmuo pripažino savo kaltę ir dėl jos gailėjosi, jam paskirta 51 MGL (2550 eurų) dydžio bauda sumažinta vienu trečdaliu ir skirta galutinė 34 MGL (1700 eurų) dydžio bauda, įpareigojant ją sumokėti per 12 mėnesių nuo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją