Šiaulių apskrities policija praneša, kad skelbimuose instagrame buvo siūlomos statymo lažybose paslaugos.

„Dirbame taip. Klientų pinigus padidiname 3-4 kartus ir tada 40 procentų pasiimame mes, o 60 procentų išmokame jums“, - buvo rašoma skelbimuose apie neva greitai ir lengvai uždirbamus pinigus. Taip pat akcentuota, kad tokia galimybė sudaroma tik naujokams, o paskui tektų mokėti narystės mokestį.

23 metų Radviliškio rajono gyventojas pinigus statymams pervedė ne tiesiogiai paslaugos teikėjui, o tarpininkui. Vaikinas į nurodytą sąskaitą pervedė 460 eurų, bet kai ėmė domėtis apie laimėjimą ir investuotų pinigų pasiėmimą, su radviliškiečiu bendravęs asmuo į žinutes nebeatsiliepė.

Kitas radviliškietis, lažybų statymams pervedęs 350 eurų, po keleto valandų sulaukė žinutės, kad jau gali pasiimti laimėjimą. Bet sąskaitos, į kurią turėjo būti pervestas uždarbis, savininko laukė staigmena – pareikalauta pervesti 260 eurų mokesčiams sumokėti.

Kai ryšys su tariamu investuotoju nutrūko ir šis neatsakė nei į skambučius, nei į žinutes, vaikinas suvokė, kad pateko į sukčių pinkles.

Pakruojo gyventojas investuoti į lažybas bandė atsargiai – pervedė tik 40 eurų. Kai kitą dieną sužinojo, kad jo pinigų statymai uždirbo 1100 eurų, neatsilaikė – sukčiams pervedė 260 eurų mokesčiams sumokėti, kad tik galėtų atsiimti laimėjimą.

Savaitę laukęs pinigų, vyras suprato, kad jų nesulauks, nes tariamas investuotojas savo instagramo paskyroje jį paprasčiausiai užblokavo.

Policija įspėja, kad pažadėtas pinigų lietus, patikint savo santaupas tariamiems lažybų statytojams, yra tik dar vienas sukčiavimo scenarijus - iki šiol dar niekas negavo nė vieno euro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją