Prokuratūra praneša, kad rugpjūčio 4 dieną Indijos pilietis H. S. K., turintis leidimą gyventi Lietuvoje, per Lietuvos Respublikos teritoriją vežė 3 nelegalius migrantus. Indas teigė, jog su juo susisiekė pažįstamas asmuo iš Indijos ir paprašė pervežti 3 tautiečius. Šie iš Baltarusijos buvo atvežti į Lietuvą, tačiau turėjo pasiekti Lenkiją.

Nusikaltimo dieną kelyje Druskininkai-Marcinkonys H. S. K. pastebėjo tris tamsaus gymio vyrus ir sustojęs prie jų, suprato, kad tai tie patys žmonės, kuriuos jam reikės pervežti. Neilgai trukus automobilį patikrinimui sustabdė policijos pareigūnai ir visus sulaikė.

Ikiteisminį tyrimą atliko Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai, tyrimui vadovavo Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė.

3 nelegaliai keliavę indai teigė, kad per įdarbinimo agentūrą iš Indijos keliavo į Lenkiją, o už šią kelionę buvo sumokėję 1 milijoną 200 tūkstančių rupijų (apie 15 tūkstančių eurų). Kelionėje iš visų nelegalų buvo atimti daiktai, jie buvo įlaipinti į vilkiko priekabą ir vėliau paleisti laukuose.

Indams buvo teigiama, kad tai – Lenkija, bet iš tiesų jie buvo Lietuvoje. Migrantai ėmė ieškoti kitų žmonių, galinčių juos toliau nelegaliai nuvežti iki Lenkijos.

Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmų nutartimi H. S. K. pripažintas kaltu dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną. Jam paskirta beveik 10 tūkstančių eurų bauda ir automobilio, naudoto nusikalstamai veikai atlikti, vertę atitinkanti suma – 1910 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją