Žmogžudžių auka, kaip praneša Indijos žiniasklaidos kanalas NDTV, tapo Arabijos jūros pakrantėje poilsiavusi ir nuo psichologinių negalių besigydžiusi 33-ejų metų Latvijos pilietė Liga Skromene.

Pusiau suirę jos palaikai, nuo kurių buvo nurėžta galva, balandžio 21 dieną buvo rasti atokioje vietoje netoli mangrovių miško, augančio Karmanasos upės pakrantėje.

Velionės tapatybę bandę nustatyti policijos pareigūnai nurodė, kad mirusi moteris – L. Skromene, tačiau DNR tyrimo rezultatai dar negauti, todėl toks teiginys kol kas laikomas nepatvirtintu. Savo prielaidas tyrėjai grindžia L. Skromenės giminaičių parodymais, o šie, esą, atpažino auką iš plaukų ir drabužių.

Nužudytosios artimieji primygtinai reikalauja atlikti išsamų tyrimą, kurio, jų teigimu, turėtų imtis komanda, suburta iš didelę panašaus darbo patirtį sukaupusių specialistų.

Nužudytosios sesuo Ilze, tvirtina, kad aktyvias prapuolusios moters paieškas policija pradėjo praėjus dešimčiai dienų po to, kai šeima pranešė apie jos dingimą. Ilze taip pat paminėjo, kad tada, kai įteikė policijai pranešimą apie dingimą, policininkai juokėsi ir atsainiai tikino, kad tikra ras nežinia kur nuklydusią turistę. Jie, esą, nesuglumo net išgirdę apie dingusios moters psichologines problemas, dėl kurių ji galėjo tapti lengvu nusikaltėlių taikiniu, rašo Indijoje leidžiamas laikraštis „Deccan Herald“.

Velionės sesuo baiminasi, kad sesers nužudymą policija bandys pateikti kaip savižudybę. Beje, įvykio vietoje iš tiesų buvo rasta virvė, todėl prielaida, kad moteris pasikorė, nėra neįmanoma, tačiau kur kas labiau tikėtina, jog tai buvo mėginimas inscenizuoti savižudybę – kad ji jau nužudyta buvo pakabinta ant virvės, mat jokių įrodymų, kad įlipo į medį ir šoko žemyn, nėra.

Klausimą, kodėl trūksta galvos, verta panagrinėti atskirai. „Tik nereikia man aiškinti, kad ji pasimetė“, – sarkastiškai pareiškė Ilze.
Nužudytosios vyras, vardu Andrewsas, mano, kad velionė jo sutuoktinė buvo užpulta ne toje vietoje, kurioje buvo rastas jos kūnas. Jis taip pat viliasi, kad pavyks rasti liudininkų.

Paslaptingomis aplinkybėmis mirusi L. Skromene, kiek žinoma, gyveno Airijoje ir į Kovalamo kurortą atvyko su viltimi, kad padedama ajurvedos specialistų, išmanančių netradicinės medicinos metodus, pajėgs išsigydyti nuo depresijos. Nuo kovo 14 dienos susisiekti su į Indiją išvykusia moterimi nebepavyko.

Mirusios moters sesuo pripažino, kad L. Skromene ir anksčiau porą kartų mėgino nusižudyti, o tokius bandymus aiškino kaip nesugebėjimą tverti kankinančios nemigos ir gerokai pašlijusių nervų. Nepaisant šių aplinkybių, žuvusiosios giminaitė įsitikinusi, kad į Indiją sesuo atvyko tvirtai pasiryžusi gydytis, o ne žudytis.

Ilze nurodė, kad jos sesers likimu nesuskubo pasidomėti nei policijos viršininkas Lokanathas Behera, nei Keralos valstijos premjeras Pinarayi Vijayanas. Tik kino aktorius ir parlamento narys Sureshas Gopi sutiko susitikti su L. Skromenes giminaičiais ir jiems padėti.
Ilze tyrimą teko pradėti pačiai. Ji žinojo, kad sesuo dingo Kovalamo paplūdimyje. Prieš tai ji naudojosi rikšos paslaugomis. Tai išsiaiškinusi, Ilze ėmė ieškoti liudininkų – atsitiktiniams praeiviams rodė sesers nuotraukas. Deja, savarankiškai rasti liudininkų jai nepavyko, rašo Mumbajaus laikraštis „Mumbai Mirror“.