Kaip teismas informavo, D. R. kaltinama, jog būdama profesinės karo tarnybos kare ir turėdama oficialų leidimą prisijungti prie elektroninės sveikatos portalo „E-sveikata“, rinko duomenis apie privačių asmenų gyvenimą.

Bylos duomenimis, kaltinamoji D. R. ne pagal įstatymą, neturėdama asmenų sutikimo ir jiems to nežinant, siekdama sužinoti viešai neskelbiamus nukentėjusiųjų privataus gyvenimo faktus, tikrino penkių nukentėjusiųjų sveikatos duomenis.

Įtariama, kad kaltinamoji skaitė nukentėjusiųjų siuntimus pas gydytojus ir peržiūrinėjo jų atsakymus, ambulatorinių apsilankymų įrašus ir visą kitą portale „E-sveikata“ pasiekiamą informaciją. Remiantis VĮ „Registrų centro“ duomenimis, kaltinamoji prie sistemos, kuri buvo suteikta darbiniams tikslams, nuo 2021 metų sausio 4 d. iki 2022 metų rugpjūčio mėnesio, ne darbo metu jungėsi daugiau kaip 170 kartų, o savaitgaliais – dar beveik 70 kartų.

Ikiteisminio tyrimo metu D. R. savo kaltės dėl jai inkriminuojamų veikų nepripažino. Baudžiamoji byla bus nagrinėjama dėl neteisėto informacijos apie asmens privatų gyvenimą atskleidimo ar panaudojimo (Baudžiamojo kodekso 168 straipsnio 1 dalis).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją