Klaipėdos apylinkės teismas informuoja, kad Klaipėdos miesto rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje klaipėdietė kaltinama pasisavinusi didelės vertės turtą.

Moteris kaltinama tuo, kad einamų pareigų UAB „Impuls LTU“ Klaipėdos filialo sporto klube pagrindu turėdama apibrėžtus įgaliojimus ir būdama materialiai atsakinga už jai patikėtą įmonės turtą, siekdama asmeninės turtinės naudos, pasisavino 24 sporto klubo abonementus.

Vykdydama sporto abonentų pardavimą per programą, ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu laiku ir iš nenustatyto asmens gavusi buvusios darbuotojos prijungimo prie programos slaptažodžius laikotarpiu nuo 2022-06-29 iki 2022-07-31 neteisėtai prisijungė prie buvusios darbuotojos paskyros ir sistemoje pasirinkusi norimą įsigyti klientui abonementą ir programos sistemai automatiškai sugeneravus realią abonemento kainą, ją rankiniu būdu ištaisė, įvesdama tikrovės neatitinkančius duomenis, t. y. pakeisdama programoje abonemento kainą į „0“ eurų.

Tokiu būdu ji pardavė 4 882,95 eurų vertės 13 sporto klubo abonementų už 1 978 Eur bei, tęsdama veiksmus, tokiu pačiu būdu pasisavino dar 7 212 eurų vertės 11 sporto klubo abonementų. Tokiais veiksmais A. A. pasisavino 24 sporto klubo abonementus, kurių vertė 12 094,95 eurų, iš kurių 13 abonementų pardavė už 4 882,95 eurų, o likusius 11 abonementų turėjo neparduotų savo žinioje, ir taip padarė UAB „Impuls LTU“ 12 094,95 eurų žalą.

Klaipėdietei pareikšti kaltinimai dėl turto pasisavinimo (Baudžiamojo kodekso 183 straipsnio 1 dalis).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją