Šeštadienio rytą VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Suvalkai–Marijampolė ties Salaperaugio kaimu Kalvarijos sav. patikrinti sustabdė iš Lenkijos važiuojantį automobilį „Mercedes-Benz Sprinter“, tempiantį priekabą-namelį (kemperį) „Bailey Ranger“.

Automobilio valstybinio numerio ženklai – lietuviški, priekabos – britiški. Mersedesą vairavo 25-erių šilutiškis, kartu vyko 30-erių Šilutės rajono gyventojas. Patikrinę asmens ir automobilio bei priekabos dokumentus, pasieniečiai pasiteiravo, ką vyrai veža. Vairuotojas paaiškino, kad iš Didžiosios Britanijos gabena automobilių detales ir pateikė automobilių BMW 303e ir „Mercedes-Benz GLE Coupe“ detalių įsigijimo sąskaitas faktūras.

Mikroautobusas buvo prikimštas pačių įvairiausių transporto priemonių dalių ir detalių. Tačiau patikrinę dviejų automobilių, kurių variklius šilutiškiai gabeno, numerius Interpolo duomenų bazėje, VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad 2023 m. laidos BMW 330i M Sport, pavogtas Jungtinėje Karalystėje, yra ieškomas nuo pernai gruodžio 12 d., o 2017 m. pagamintas visureigis „Mercedes-Benz GLE 350 D AMG“ – nuo šių metų sausio 8 d.

Šilutiškius ir transporto priemones su kroviniu pasieniečiai sulaikė ir pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą. Per apklausą vyras, važiavęs kaip keleivis, VSAT pareigūnams pasakojo, kad jam būnant Didžiojoje Britanijoje, paskambino nepažįstamas asmuo, kalbantis lietuviškai, ir paprašė paslaugos. Esą aukcione „Copart“ nupirkta automobilių detalių, kurias reikia parvežti į Lietuvą. Buvo pažadėtas 1 500 eurų atlygis. Antrą sausio savaitę netoli Londono juos pasitikęs nepažįstamas vyras, su kuriuo kartu nuvažiavę į krovinio paėmimo vietą, susidėję detales ir išvykę į Lietuvą.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Sekmadienį abiem šilutiškiams buvo skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir dokumentų paėmimas. Automobilis ir priekaba-namelis saugomi Kalvarijos pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją