Viltis negęsta

Panevėžio rajone dingusio vaiko paieškos vis dar aktyviai vykdomos. Nei pareigūnų, nei savanorių viltis rasti vaiką negęsta. Dienomis ir naktimis susibūrę žmonės stengiasi operatyviai patikrinti kuo daugiau teritorijos.

Nė dviejų metukų neturintis vaikas dingo sausio 31 d., apie 13 val., Miežiškių seniūnijoje esančiame Kunciagalio kaime ir iki šiol apie jį žinių nėra.

Vaikas buvo sodybos kieme, kur darbavosi tėtis. Kai tėvai pastebėjo, kad kieme nebėra sūnaus, puolė jo ieškoti. Apžiūrėję viską aplink sodybą, paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą. Netrukus čia sulėkė visi laisvi policijos patrulių ekipažai su kinologais ir tarnybiniais šunimis, greitosios pagalbos medikai, ugniagesiai gelbėtojai su narais.

Įvykio vietoje pareigūnai išsiaiškino, kad vaikas dingo daugiau nei prieš valandą, o jo ieškoti bandė tėvai ir kaimynai.

Policija: stebuklų gyvenime būna

Vaiko ieškantys savanoriai pradeda dvejoti, ar vaikas vis dar yra gyvas. Tokio amžiaus mažametis, pagal juos, neišgyventų net jei jis tiesiog pasiklydo. Tačiau policija griežtai atkerta – stebuklų gyvenime būna.

„Spėlioti, ar vaikas gyvas, ar ne – neįmanoma, nes nėra žinoma, kur jis dingo. Stebuklų gyvenime būna“, – sakė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Rasa Galkauskienė.

Pareigūnai prašo kariškių pagalbos

Praėjus beveik dviems paroms nuo vaiko dingimo pareigūnai plečia paieškos teritoriją. R. Galkauskienė DELFI sakė, kad paieška praplėsta tam, kad patikrintų, jog viskas padaryta, kas įmanoma.

Pareigūnai taip pat nusprendė patikrinti mišką, esantį netoli įvykio vietos, todėl tam pasitelkė kariškių pagalbą.

„Pareigūnai paprašė kariškių, kad patikrintų už kelių kilometrų esantį mišką. Toks atstumas tokio amžiaus vaikui yra didelis, todėl logiškai mastant neįmanoma mažam vaikui nueiti tokį atstumą. Tačiau dėl šventos ramybės galima tikrinti ir kariškiai prisijungs prie paieškos ir ten dirbs“, – pasakojo atstovė spaudai.

Prašo suvienyti jėgas

Socialiniame tinkle „Facebook“ Panevėžio policija kreipėsi į visuomenę. „Dingusio berniuko paieška intensyviai tęsiama. Policijos pareigūnai dėkoja neabejingiems prie paieškos prisidedantiems piliečiams ir prašo vieningas pajėgas išnaudoti kuo efektyviau. Prašome savanorius prieiti prie paieškai vadovaujančio policijos pareigūno Mindaugo, kuris jus nukreips į teritoriją, kur labai reikalinga jūsų visų pagalba. Prašome visų išeiti iš šeimos namo ir nesiburiuoti kieme. Būkime supratingi ir gerbkime tragediją išgyvenančios šeimos prašymą suteikti jiems privatumo ir ramybės“, – rašė policija.

Vaiko tėvai šoke

R. Galkauskienė DELFI sakė, kad tėvai yra stipriai paveikti šios nelaimės, todėl jų pagalbos ieškant vaikučio neprašo.

„Tėvai kartas nuo karto savo vaiko ieško, bet jų būklė yra ganėtinai neadekvati, nes iš tikrųjų jiems yra stresas, šokas. Iš jų net nesitikima kažkokios pagalbos“, – sakė moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (917)