Kaip informavo Policijos departamentas, vasario 11 d. 20 val. 56 min. į Ukmergės ligoninę iš Ukmergės, namų, dėl sužalojimų pristatytas mažametis (gimęs 2022 m.).

Teigiama, jog vienerių metų mažylis tolesniam gydymui išvežtas ir paguldytas į Vilniaus ligoninę.

Pirminiais duomenimis, pati motina (gimusi 1997 m.) vaiką atvežė į gydymo įstaigą.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Šeima specialistams buvo žinoma

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Baranauskienė Delfi pakomentavo apie minimą įvykį.

„Vaiko teisių gynėjai yra visuomet pasirengę padėti ir reaguoja į kiekvieną gautą pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą. Dėl šio įvykio taip pat buvo gautas pranešimas, į kurį buvo nedelsiant sureaguota. Vaiko teisių gynėjai susitiko ir bendravo su šeima, išklausė šeimos narių nuomones ir šiuo metu vertina situaciją bei sprendžia, kokia pagalba šeimai būtų reikalingiausia.

Šiuo metu minimas vaikas yra saugus, medikų priežiūroje, ir gauna visą reikalingą pagalbą.

Pastaruoju metu minėtoje šeimoje augo tik vienas vaikas. Pagalba šeimai buvo teikiama jau kurį laiką, ja rūpinosi savivaldybėje dirbantys socialiniai darbuotojai. Artimiausiu metu bus sprendžiama, ar vaikui saugu grįžti į šeimą bei kokių paslaugų šeimai galimai pritrūko ir ko dar reikėtų, kad ateityje vaikas galėtų augti saugus, sveikas ir tinkamai prižiūrimas“, – informavo L. Baranauskienė.

Vaiko teisių gynėjai primena, kad siekiant apsaugoti vaikus nuo skaudžių nelaimių šeimoje, suaugusiesiems, leidžiant laiką su vaikais namuose, arba viešoje vietoje, svarbu visada išlikti budriems. Ypatingo dėmesio reikalauja situacijos, kai šalia yra mažametis vaikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją