Į įvykio vietą išskubėjo policija ir medikai, netrukus iškviesti ir ugniagesiai - gelbėtojai. Atvykus specialiosioms tarnyboms, lengvojo automobilio vairuotojas jau gulėjo ant žolės, jis buvo apklotas.

Jauną „Rover“ vairuotoją nuo kelio nutempė vilkiko vairuotojas mažeikiškis Andrius A., gim. 1986 m. Po smūgio į vilkiką iš „Rover 200“ išlipęs vaikinas iš karto griuvo. Vilkiko vairuotojas jį nutempė nuo kelio ir paguldė ant žolės.

Iki atvykstant medikams, automobilio „Rover 200“ vairuotojas Kęstutis D. gim. 1992 m., vilkiko vairuotojui sakė, kad skubėjo į darbą. Kalbėjo, kad skauda koją. Atskubėję medikai diagnozavo atvirą kairės kojos lūžį, rankų ir galvos traumas.

Vilkiko vairuotojas papasakos, kad jis ketino sukti kairėn. Parvažiavo iš Vokietijos ir iki paskutinio kelionės taško buvo likę porą šimtų metrų. Pamatęs iš priekio parlekiantį lengvąjį automobilį jis užmynęs ant stabdžių ir sustojęs.

Užmynęs ant stabdžių pedalo buvo ir „Rover“ vairuotojas. Nuo pedalo kojos jaunas vairuotojas nenukėlė iki kraupios kaktomušos. Policijos pareigūnai išmatavo stabdymo kelią - 55 metrai ir 90 centimetrų. Avarijos liudininkai nurodė, kad „Rover“ dideliu greičiu lenkė juos per ištisines linijas.

Avarijos vietoje dirbę specialistai pastebėjo, kad avarija įvyko dėl jaunojo vairuotojo patirties stokos. Jeigu jis būtų stabdžio pedalą atleidęs, būtų likusi galimybė išvairuoti – tarpas tarp vilkiko ir kelkraščio didžiulis.

Kas tiksliai kaltas dėl avarijos paaiškės atlikus ikiteisminį tyrimą, kuris pradėtas dėl sunkių „Rover 200“ vairuotojo traumų.