Teismui prašymą pateikęs prokuroras motyvavo, kad šešios dienos reikalingos tam, kad pareigūnas ikiteisminio tyrimo metu netrukdytų tam tikriems veiksmams.

Šeštadienį į teismą vedamas A. Ančiulis buvo ramus. Apklausų metu vyras negalėjo paaiškinti, kur važiavo, kaip įvyko avarija, kodėl rėžėsi į viešojo transporto stotelę ir sužalojo du žmones. Avarijos padariniai skaudūs - vieno iš sužalotųjų būklė itin sunki, jį ištiko koma.

Teisme A. Ančiulis ilgai neužsibuvo - mažiau nei po valandos teismas paskelbė, kad prokuratūros prašymas suimti yra tenkinamas.

Teismo sprendimą A. Ančiulio advokatas turi teisę apskųsti. Prokuratūra dar turi galimybę paprašyti pratęsti suėmimą.

DELFI primena, kad pareigūnas avariją padarė ketvirtadienį vakare. Liudininkai nufotografavo ir nufilmavo juos sukrėtusį vaizdą - automobilis „Opel Zafira“ įlėkė į stotelę, kurioje stovėjo žmonės, o avarijos kaltininkas, anot liudininkų, akivaizdžiai neblaivus, tačiau tikrintis alkoholio matuokliu A. Ančiulis atsisakė, tad ar pareigūnas buvo neblaivus paaiškės tik gavus kraujo tyrimus.

Policijos departamento vadovas Linas Pernavas iškart po avarijos išplatintame pranešime teigė, kad pareigūnas bus atleistas iš tarnybos. Šiuo metu A. Ančiulis nušalintas nuo tarnybos.