Apie 15.50 val. nuteistoji iš atvirosios kolonijos atvyko į Vilniaus pataisos namus pasimatyti su ką tik jos teisėtu vyru tapusiu jau į laisvę išleistu buvusiu nuteistuoju. Po atliktos nuteistosios ir jos daiktų patikros, ji buvo nuvesta į pasimatymų kambarį, praneša Kalėjimų departamentas.

Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai, įtardami, kad nuteistoji kūno ertmėse gali slėpti narkotinių medžiagų, ir bendradarbiaudami su Vilniaus pataisos namų 1-ojo saugumo valdymo skyriaus pareigūnais, nusprendė pakartotinai patikrinti moteriškę. Kai į pasimatymų kambarį užėjo pareigūnas, nuteistoji jau buvo išsitraukusi kvaišalus: kairėje rankoje laikė medicininį švirkštą su adata, o dešinėje – kažką suspaudusi kumštyje.

Nurodžius nuteistajai atiduoti rankose laikomus daiktus, švirkštą ji numetė ant palangės, o kitoje rankoje slepiamų daiktų neatidavė. Neįvykdžius teisėto pareigūno nurodymo ji buvo įspėta, kad gali būti panaudota fizinė prievarta. Tada nuteistoji pareigūną nustūmė alkūne, o bandant paimti dešinės rankos kumštyje laikomus daiktus, nuteistoji aktyviai priešinosi ir stumdėsi. Grumtynių metu nuteistosios kumštyje slepiamas suspaustas paketėlis nukrito ir jame buvę neaiškios kilmės baltos spalvos milteliai pabiro ant grindų. Folijos lankstinukas ir iš jo išbyrėjęs turinys surinktas į polietileninę pakuotę bei paimtas numestas medicininis švirkštas.

Po fizinės prievartos panaudojimo, nuteistoji buvo apžiūrėta medikų, medicinos pagalbos jai neprireikė. Bet už, kaip įtariama, narkotinių medžiagų turėjimą bei pasipriešinimą pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal 259 str. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti) 1 dalį ir 286 str. (Pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)