VSAT (Valstybės sienos apsaugos tarnybos) atstovai praneša, jog sekmadienio rytą netoli Švenčionių rajono Svirkų kaimo, krūmuose šalia kelio Adutiškis – Švenčionys, aptiko 6 į polietileną įvyniotas dėžes su cigaretėmis.

Pasieniečiai šioje vietoje paliko pasalą. Po maždaug trijų valandų joje buvę VSAT pareigūnai pamatė privažiuojantį automobilį „Mazda 626“ lietuviškais registracijos numeriais. Vairuotojas išlipo iš automobilio, pradėjo iš krūmų nešti dėžes ir jas krauti į „Mazda 626“. Tuomet pasaloje laukę VSAT pareigūnai vyrą sulaikė. Jis priešinosi, todėl buvo panaudoti kovinių imtynių veiksmai, ašarinės dujos, o kontrabandininkui teko uždėti antrankius. Paaiškėjo, kad sulaikytasis – 41-erių švenčioniškis.

Jis atvažiavo pasiimti pakelėje paliktų 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, ,„NZ 10“ ir „Winston Blue“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Ignalinos pasieniečiai dėl šio įvykio pradėjo administracinės bylos teiseną. Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidėjui bylą nagrinėsiantis teismas skirs baudą nuo 2896 iki 5792 eurų.

Be to, švenčioniškiui teks atsakyti ir už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą. Sulaikymo vietoje esančioje specialiais ženklais pažymėtoje valstybės sienos apsaugos zonoje jis buvo be privalomo pasieniečių leidimo. Už tai jam gresia įspėjimas arba bauda nuo 43 iki 86 eurų.

Po apklausos pasieniečiai vyrą paleido. Cigaretės saugomos Adutiškio užkardoje.