Kaip informavo Policijos departamentas, vasario 22 d., apie 8 val. 15 min., Panevėžio apskr. VPK gautas Panevėžio ligoninės pranešimas, kad į ligoninę dėl nudegimų paguldytas mažametis (gim. 2022 m.).

Teigiama, jog mažylis buvo atvežtas iš namų, Pasvalio r.

Surinkta medžiaga pagal LR BK 137 str. 1 d. (sunkus sveikatos sutrikdymas dėl neatsargumo).

Nelaimė įvyko buityje

Panevėžio apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vyresnioji patarėja Laima Statkevičienė Delfi pateikė daugiau įvykio aplinkybių.

„Šiuo metu visiems svarbiausia yra nukentėjusio mažamečio vaiko sveikata. Vaikas yra medikų priežiūroje, juo rūpinasi tėvai.

Aiškinamės įvykio aplinkybes, renkame kitą informaciją, kuri svarbi padedant išvengti panašių nelaimių ateityje. Iki šio įvykio šeimai vaiko teisių gynėjų pagalbos nebuvo prireikę.

Pirminiais duomenimis, įvyko nelaimingas atsitikimas buityje. Todėl dar kartą primename tėveliams, kad kai šalia jų yra mažametis vaikas, svarbu nė minutei neprarasti budrumo“, – komentavo L. Statkevičienė.

Specialistai taip pat primena, kad vaikai yra smalsūs, dėl to reikia ypač prižiūrėti juos supančią aplinką.

„Vaiko saugumą stenkimės vertinti ne iš suaugusiojo, o iš vaiko pozicijos. Net jeigu mums, suaugusiesiems, atrodo, kad aplinka saugi, atminkime, kad mūsų mažieji iš prigimties smalsūs, linkę tyrinėti aplinką ir ne visada dėl amžiaus ir brandos gali įvertinti grėsmes sau.

Itin dėmesingi turėtume išlikti, kai rūpinamės kūdikiu ar mažamečiu vaiku. Tokio amžiaus vaikas pasaulį pažįstą per lytėjimą, tad vedini smalsumo, gali skaudžiai susižeisti palietę degančią žvakę, kyštelėję pirštuką į karštą puodelį arbatos ir pan.“, – teigė specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją