Penktadienio vakare VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai ties Medininkų kaimu Vilniaus r., netoli valstybės sienos, degalinėje patikrino automobilį „Haval Dargo“.

Visureigyje kazachiškais valstybinio numerio ženklais sėdėjo du vyrai. Jaunesnis, 26-erių Rusijos pilietis, – prie vairo. Vairuotojas pasieniečiams pateikė galiojantį Rusijos pasą, kuriame buvo Italijos viza, o papildomai – vairuotojo pažymėjimą, neva jam išduotą Kazachstane. Būtent šis dokumentas VSAT pareigūnams sukėlė įtarimų, kad gali būti padirbtas.

Tiriant pateiktą dokumentą, nustatyta, kad jis pagamintas ne iš polikarbonato, o greičiausiai iš plastiko, apsauginis tinklelis, neįskaitomas mikrotekstas, dokumento numeris, jo rekvizitai ir jų užpildymas – padaryti rašaliniu spausdintuvu, nėra UV apsaugų. Šie aptikti požymiai leido padaryti tikėtiną prielaidą, kad ruso turimas vairuotojo pažymėjimas – klastotė.

Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Už vairavimą neturint tokios teisės Rusijos pilietis nubaustas 300 eurų bauda, taip pat jam šešiems mėnesiams atimta specialioji teisė vairuoti transporto priemones. Po apklausos sulaikytajam skirta kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui.

Automobilis „Haval Dargo“ perduotas kartu su vairuotoju vykusiam jo tėvui, kuris tęsė kelionę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją