Penktadienį vėlai vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Salaperaugio kaimu Kalvarijos sav., kelyje Marijampolė–Suvalkai, sustabdė patikrinti automobiliu BMW 320 Lenkijos link važiavusių asmenų dokumentus.

Vokietijoje registruotą transporto priemonę vairavo 34-erių Vokietijos pilietis. VSAT pareigūnams abejonių kilo dėl neva Latvijoje jo vardu išduoto vairuotojo pažymėjimo. Atidžiai jį ištyrę pasieniečiai padarė prielaidą, kad šis dokumentas – suklastotas. Pagamintas jis ne pagal vertybinių popierių gamybos reikalavimus: atspausdintas spalvotu rašaliniu spausdintuvu, nėra mikroteksto, holograminių elementų, reljefinės spaudos, kintantis vaizdinis elementas – imituotas.

Kalvarijos užkardos pasieniečiai taip pat nustatė, kad vokietis niekada nebuvo įgijęs teisės vairuoti.

VSAT pareigūnai vairuotoją sulaikė, o automobilį BMW 320 perdavė kartu vykusiam vairuotojo draugui, kurio dokumentai buvo tvarkingi ir abejonių nekėlė. Po paros, skyrus kardomąją priemonę – dokumentų paėmimą, vairuotojas buvo paleistas.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai įstatymas numato areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Be to, už transporto priemonės vairavimą neturint tam teisės Kalvarijos pasieniečiai vokiečiui surašė administracinio nusižengimo protokolą ir skyrė 300 eurų baudą bei dar pusmečiui atėmė teisę vairuoti (įgyti šią teisę).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)