Anot Policijos departamento, vasario 23 d., apie 0 val. 15 min., į Klaipėdos ligoninę iš Palangos, Kastyčio g., paplūdimio, pristatyta nepilnametė (gim. 2008 m.).

Pirminiais duomenimis, paauglė paguldyta į gydymo įstaigą dėl sveikatos sutrikimo ir sušalimo.

Policija Delfi informavo, kad pareigūnai apie sušalusią nepilnametę sužinojo iš medikų. Daugiau detalių apie įvykį nėra teikiama.

Aplinkybės aiškinamos.

Vaiko teisių apsaugos komentaras

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Gintarė Noliūtė Delfi pateikė komentarą apie minimą įvykį.

„Vaiko teisių gynėjai reaguoja į visus gaunamus pranešimus apie galimai pažeidžiamas vaiko teises, taip pat ir apie apsinuodijimus alkoholiu. Reaguojame į pranešimus gaunamus iš visų šaltinių – policijos, gydymo, ugdymo ir kitų įstaigų, vaikui artimos aplinkos, gyventojų.

Gavę pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą vykstame į šeimą, kalbamės su vaiku, jo šeima. Jei matome, kad vaiko teisių pažeidimo nebuvo, arba šeima pati tinkamai pasirūpina vaiku, geba patys rasti ir kreiptis pagalbos, su šeima atsisveikiname. Jeigu matome, kad šeimai yra sudėtinga vaiku pasirūpinti patiems, tuomet vaiko teisių gynėjai įvertina pagalbos poreikį ir ją inicijuoja.

Ne išimtis ir jūsų minimas atvejis. Vaiko teisių gynėjai pranešimą apie galimai pažeidžiamas vaiko teises gavo iš policijos ir artimiausiu metu susisieks su šeima, vertins situaciją, pasidomės, kokia pagalba gali būti reikalinga šeimai ir esant poreikiui inicijuos jos teikimą. Šiai šeimai anksčiau pagalba teikta nebuvo“, – komentavo G. Noliūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)