Šeštadienio popietę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio užkardos pareigūnai, dirbę Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkte, tikrino keleivius, skrendančius reisu į Londoną. Tarp jų buvo ir tiktai rankinį bagažą turėjęs 23-ejų Lietuvos pilietis. Pasienio tikrinimo metu VSAT pareigūnei jis pateikė savo pasą, kuriame buvo nedidelis plastikinis paketėlis su baltos spalvos miltelių likučiais.

Pasiteiravus šis jaunas vyras prisipažino, jog tai – „kristalai“, narkotinė medžiaga. Specialų testą atlikę pasieniečiai nustatė, jog keleivio turėti milteliai yra narkotinė medžiaga – amfetaminas.

Keleivis buvo sulaikytas ir apklaustas. Vilniaus pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras.

Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Į Londoną taip ir neišskridusiam Lietuvos piliečiui skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją