Teismas nustatė, jog 2021 m. rugsėjo 15 d. naktį kaltinamieji, veikdami bendrininkų grupėje ir turėdami tikslą pagrobti svetimą turtą, įsibrovė į gyvenamąjį namą Kauno rajone. Nustatyta, jog R. A., M. S., R. Ū. ir P. S. prieš nukentėjusiuosius naudodami fizinį smurtą – padarydami jiems sužalojimus, grasindami nukentėjusiesiems pistoletu bei peiliu pagrobė mobiliojo ryšio telefonus, garso kolonėlę ir akumuliatorinį suktuką, padarydami bendrą 790 Eur žalą.

Teismas, skirdamas laisvės atėmimo bausmes, atsižvelgė į tai, jog asmenys padarė baigtą tyčinį sunkų nusikaltimą veikdami tiesiogine tyčia, tai pat įvertino nusikalstamos veikos pavojingumo laipsnį, veikos motyvus ir tikslus, visų kaltinamųjų asmenybes charakterizuojančius duomenis ir kitas bylos aplinkybes.

2023 m. spalio 24 d. nuosprendžiu R. A., M. S., R. Ū. Ir P. S. pripažinti kaltais dėl apiplėšimo įsibrovus į gyvenamąjį namą (Baudžiamojo kodekso 180 straipsnio 2 dalis), jiems paskirtos laisvės atėmimo bausmės, artimos sankcijoje numatytam bausmės vidurkiui, kurios subendrintos su ankstesniais nuosprendžiais jiems paskirtomis bausmėmis.

R. A. paskirta 2 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o subendrinus su šiuo metu galiojančia bausme jam paskirta galutinė 5 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. M. S. paskirta 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o subendrinus bausmę su paskutiniu nuosprendžiu jam paskirta galutinė 2 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, įpareigojant atlikti 1 metų ir 6 mėnesių bausmę, likusios bausmės dalį atidedant.

R. Ū. paskirta 2 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o subendrinus su paskutiniu nuosprendžiu jam skirta galutinė 3 metų ir 5 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. P. S. paskirta 2 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o subendrinus su anksčiau paskirtu nuosprendžiu jam skirta galutinė 3 metų ir 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją