Policijos pareigūnai aiškintis incidentą pradėjo po lapkričio 25 dienos gauto pareiškimo – medikai pranešė, kad dėl akies nudegimo į ligoninę paguldytas 16 m. paauglys. Netrukus informacija buvo papildyta – dėl galvos sumušimo kreipėsi ir 14 m. paauglys, kuris nurodė, kad kartu su 16-mečiu abu juos sumušė viešojo transporto keleivių bilietus tikrinantys kontrolieriai.

Tyrimo duomenimis, netruku po incidento, vienas kontrolierių taip pat kreipėsi į medikus – vyras paaiškino, kad vaikai taip pat smurtavo. Pirminiais kontrolierių parodymais, dėl paauglių agresijos, juos ir teko tramdyti ne tik žodžiais.

Pirminiais duomenimis, su vaikais susigrūmė trys kontrolieriai. Iš pradžių tik vienam jų buvo pareikšti įtariami dėl smurto prieš nepilnamečius.

Policijos pareigūnai maždaug prieš porą mėnesių baigė tyrimą ir perdavė prokuratūrai, tačiau bylą kuruojantis prokurorė ją neseniai sugrąžino tyrėjams su dar 11-ka nurodymų papildyti tyrimą. 

Prokurorė Kristina Rekertienė policijos tyrėjų prašo dar kartą patikrinti jau surinktus duomenis ir juos papildyti įvykio liudytojų ir incidento dalyvių papildomomis apklausomis. Taip pat prašoma duomenų, kiek incidento dalyvių gydymas kainavo Valstybinėms ligonių kasoms.

Papildomos medžiagos prašanti prokurorė nusprendė, kad dar dviem konflikte dalyvavusiems kontrolieriams taip pat turi būti pareikšti įtarimai nepilnamečių sužalojimo byloje.

Paauglių ir kontrolierių pasakojimas apie grumtynes skiriasi. Prokuratūra nuo komentarų apie bylą susilaiko, mat ikiteisminiame tyrime gauti ne visi bylą užbaigti leidžiantys duomenimis.

Tyrimo duomenimis, pasakojimus apie įvykius pateikusioms pusėms gresia stoti akis į akį dar iki teismo – planuojama surengti akistatą ir išsiaiškinti, dėl ko tiksliai įvyko grumtynės.