Pranešimas apie pasikėsinimą apvogti Šiauliuose, J. Basanavičiaus gatvėje, esantį bankomatą, kuris buvo įmontuotas bendrovės „Venta“ pastato sienoje, buvo gautas gegužės 31-ąją 3.38 val. Šiaulių policijos budėtojams apie tai pranešė suniokotą bankomatą aptikę saugos tarnybos darbuotojai, kurie prie saugomo objekto atskubėjo, suveikus bankomate įrengtai signalizacijai. Ilgapirščiai buvo nuplėšę priekinį bankomato dangtį su ekranu ir klaviatūra, tačiau išplėšti bankomato pinigų saugyklos jiems nepavyko.

Nusikaltimo tyrimą pradėję policijos pareigūnai, pasitelkę kinologą ir jo keturkojį, sekdami nusikaltėlių pėdsakais, kitoje gatvės pusėje esančios parduotuvės kieme stovinčiame šiukšlių konteineryje rado nuo bankomato nuplėštą dangtį. Toliau šuo pėdsakus pametė, praneša Šiaulių apskrities policija.

Tyrimą perėmė Šiaulių miesto kriminalistai, kurie nustatė, kad nusikaltimo iniciatorius gyvena šalia Šiaulių esančiuose Kairiuose. 24 metų V. U. pareigūnų buvo sulaikytas birželio 6 d. savo namuose. Pas jį rasta pasikėsinto apvogti bankomato dalių. Už sukčiavimą teistam vaikinui dabar pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo įvykdyti vagystę, jis trims mėnesiams suimtas.

Prie šio įtarimo po poros dienų prisidėjo dar vienas įtarimas - dėl pabėgimo. Mat vaikinas, išgirdęs teisėjo verdiktą apie suėmimą, vedamas į konvojaus automobilį, nutarė sprukti. Tačiau netoli tenubėgo. Policijos šuo jį surado tupintį miesto parko krūmuose.

Birželio 7 d. kriminalistai sulaikė, įtariama, V. U. talkinusį šiaulietį M. Č. Už sveikatos sutrikdymą ir grasinimą nužudyti anksčiau teistas 34 metų vyras buvo suimtas irgi 3 mėnesiams. Po keleto dienų į pareigūnų rankas pateko ir trečiasis šiuo nusikaltimu įtariamas asmuo - 53 metų K. N.