Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai automobilyje aptiko neblaivų (2,99 prom. alkoholio) Šiaulių apskr. VPK Patrulių rinktinės vyriausiąjį patrulį Laimoną Šimkų.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariatas praneša, kad beveik 23 su puse metų policijoje ištarnavusiam Patrulių rinktinės vyriausiojo patrulio L. Šimkaus karjerą sugriovė nepateisinamas ir griežtai vertinamas jo poelgis, kuriuo jis diskreditavo policijos pareigūno vardą.

Pareigūnas buvo neuniformuotas ir eismo įvykį patyrė ne darbo metu. Auto įvykyje apgadintas automobilis, žmonės nesužaloti.

42 metų Laimonas Šimkus policijoje tarnauja nuo 1992 metų, didžiąją tarnybos dalį dirbo patruliu. Keltą kartų buvo skatintas, turėjo keturias tarnybines nuobaudas.

Kadangi pareigūnas savo tyčiniais neteisėtais veiksmais pažemino valstybės policijos pareigūno vardą, sumenkino jos autoritetą, pradėtas tarnybinis patikrinimas, kurio metu bus sprendžiamas klausimas dėl jo nušalinimo nuo pareigų. Už vairavimą išgėrus ir eismo įvykio sukėlimą L. Šimkui, kaip ir visiems eismo dalyviams, pradėta administracinė teisena, o už tokiais savo veiksmais pažemintą pareigūno vardą yra tik viena priemonė – atleidimas iš tarnybos policijoje.