Narkotinių medžiagų platinimo organizatoriui šešis kartus teistam 29 metų A. L. teismas skyrė subendrintą 8,5 metų laisvės atėmimo bausmę, ją paskirdamas atlikti pataisos namuose. Jo bendrininką 38 metų anksčiau neteistą L. K. teismas už grotų pasiuntė 3 metams, tokia pat laisvės atėmimo bausmė skirta ir 27 metų irgi anksčiau neteistai K. G., o ketvirtasis iš kaltinamųjų išteisintas, neįrodžius jo dalyvavimo nusikalstamoje veikoje.

Trijulė narkotines medžiagas įgydavo ir platindavo pagal A. L. sukurtą planą, kuriam jis pats iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus ir vadovavo, praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Mergina SMS žinute sutartiniais ženklais pranešdavo L. K., kiek jai reikia narkotikų, tada ji pinigus už heroiną palikdavo pas suimtojo motiną, o kai pinigai jau būdavo gauti, L. K. taip pat SMS žinute merginai pranešdavo, kur narkotikai yra paslėpti. Kaip slėptuve jie dažniausiai naudojosi vieta prie vienos miesto centre esančios degalinės, kur 2012 rugpjūčio 17 d. narkotines medžiagas ir aptiko policijos pareigūnai. Tą pačią dieną sulaikant merginą, jos namuose rasta nemažai psichotropinių vaistų bei nedidelis kiekis kanapių.

„Nuosprendžio įsiteisėjimo visi trys nuteistieji laukia suimti, o šio nusikaltimo organizatorius jau atlieka anksčiau už panašią nusikalstamą veiką jam teismo paskirtą bausmę“, – sakė valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Romas Jasevičius.

Teismo sprendimas gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.