Penktadienio naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai kelyje Panevėžys–Aristava–Sitkūnai ties Aristavos kaimu Kėdainių r. sustabdė automobilį „Mercedes-Benz Sprinter“. Mikroautobusą lietuviškais registracijos numeriais vairavo 31-erių vilnietis. Automobilyje sėdėjo net 9 užsieniečiai.

Paaiškėjo, kad lietuvis iš Latvijos gabena pilnamečius migrantus, tris moteris ir šešis vyrus. Jauniausiam 18, vyriausiam – 33 metai. Preliminariais duomenimis, keturi iš jų turi Senegalo, trys – Gvinėjos, po vieną – Kamerūno ir Dramblio Kaulo Kranto pilietybes.

Aštuoni neteisėti migrantai pasieniečiams pateikė Latvijoje išduotas tapatybės korteles. Vienas užsieniečių tapatybės kortelės nuotrauką turėjo savo telefone. Šie dokumentai suteikia teisę judėti tiktai Latvijoje. Ten jie pateko neteisėtai.

Netrukus tame pačiame kelyje buvo sustabdytas paskui mikroautobusą važiavęs ir jį lydėjęs automobilis BMW 320 lietuviškais registracijos numeriais. Jį vairavusį 31-erių vilnietį ir kartu vykusį 28-erių vyrą pasieniečiai sulaikė.

Sulaikyti lietuviai ir mikroautobusas buvo pristatyti į VSAT Vilniaus pasienio rinktinę, BMW – laikinai saugomas Kaune. Neteisėti migrantai laikinai apgyvendinti viename iš Vilniaus pasienio rinktinės padalinių. Artimiausiu metu jie bus perduoti Latvijos pasieniečiams.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokią nusikalstamą veiką numatytas laisvės atėmimas iki 8 metų.

Trys Lietuvos piliečiai po apklausos paleisti, jiems skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją