Krovininis vilkikas „Scania“, vairuojamas Rusijos piliečio, į Kybartų kelio postą atvažiavo penktadienį, sausio 26–ąją, apie 19 val. vakaro.

Vairuotojas deklaravo tranzitu per Lietuvą į Lenkiją ketinantis gabenti 20 tonų rusiškų grikių krovinį, bet muitinės pareigūnai nusprendė patikrinti mašiną rentgeno kontrolės sistema. Per patikrinimą kilo įtarimų, kad maišuose su grikiais gali būti paslėptos cigaretės, todėl prireikė detalios fizinės patikros. Tuomet ir paaiškėjo, kad tarp grikių maišuose buvo pilna cigarečių „Jin Ling“ ir „Rominta“ pakelių be banderolių.

Tikslus sulaikytos kontrabandos kiekis dar nežinomas – muitininkams teks išpakuoti visus grikių maišus ir išrankioti juose paslėptus cigarečių pakelius. Preliminariais vertinimais šiuo vilkiku gabenta bent kelių šimtų tūkstančių eurų vertės cigarečių siunta.

„Scania“ vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, o vėliau paleistas, skyrus kardomąją priemonę – piniginį užstatą.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3–iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją