Vienos sostinės mokyklos tėvai ir mokiniai sulaukė perspėjimo būti atsargesniais Grigiškėse po pirmadienį čia įvykusio incidento.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja, kovo 20 d., apie 07.50 val., Grigiškėse, mergaitei einant takeliu link Grigiškių gimnazijos, netoli namo, iš už nugaros priėjo nepažįstamas vyras.

Jis sugriebė mergaitei už peties ir liepė atiduoti telefoną, tačiau jai nuo užpuoliko pavyko pabėgti.

„Mergaitė įvykio metu nenukentėjo, tik išsigando“, – patikino policijos atstovė.

Mergaitė pareigūnams nurodė galimus įtariamojo požymius, bet jis kol kas dar nerastas ir nenustatytas.

Gali būti, kad užpuolikas buvo ginkluotas peiliu arba bent turėjo į tai panašų daiktą.

Šiuo metu policija tikslina visas įvykio aplinkybes, renkama medžiaga dėl pasikėsinimo apiplėšti.

Metų pradžioje tarp vilniečių buvo kilusi įtampa po kelių rezonansinių išpuolių viešose vietose. Tačiau policija didžiąją dalį jų išaiškino.

Delfi primena, kad norint apsaugoti save ir aplinkinius, gyventojai raginami įspėti vaikus nešnekėti su nepažįstamais, neimti iš jų saldainių ir nelipti į svetimus automobilius.

Be to, vaikus reiktų įspėti garsiai šaukti ir rėkti, jeigu yra užpuolami. Būtent toks elgesys padėjo 12-metei Karoliniškėse.

Svarbu nedelsiant apie įvykius pranešti 112, kadangi policijai rasti įtariamuosius daug lengviau sekant karštais pėdsakais. Taip pat siūloma mažamečius lydėti, jei jiems tenka eiti atokesnėse vietose, ypač, kai tamsu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją