„Kai mes pamatėme socialiniuose tinkluose tą žinutę, kad tarsi nėra gelbėjama, tai sunkus kaltinimas – nesuvokiama, kad ugniagesiai negelbėtų. Pats asmeniškai kalbėjau su tais, kurie rado mamą, ir su tais, kurie įėjo į butą, tai vienareikšmiškai galiu pasakyti, kad ta žinutė, kuri skleidžiama socialiniuose tinkluose, visiškai neatitinka realios situacijos“, – LRT radijui antradienį kalbėjo S. Greičius.

Taip jis reagavo į socialiniuose tinkluose po gaisro pasklidusią informaciją, kad praėjusią savaitę Vilniuje, Viršuliškių daugiabutyje, kilus gaisrui, viename iš butų buvusi moteris esą laikė už rankos savo vaiką, o į būstą įėję ugniagesiai ją atitraukė nuo vaiko, pastarąjį tiesiog palikę gaisre.


PAGD direktorius teigė pats kalbėjęs su ugniagesiais, kurie gesino gaisrą Viršuliškėse. Jie, anot S. Greičiaus, pasakojo, kad vaiko motina buvo rasta ne bute, o laiptinėje. Paties vaiko, ugniagesių vadovo teigimu, atsižvelgiant į aplinkybes, išgelbėti nebuvo jokių galimybių.

„Iš tikrųjų mūsų ugniagesiai mamą rado laiptinėje, mama tikrai buvo šoko būsenos, bet ji iš karto pasakė, kad bute likęs vaikas. Grandis iš karto į tą butą įėjo, butas buvo gesinamas ir iš laiptinės pusės įėjus, paduodant švirkštą, ir nuo keltuvų per langą. Ir, jeigu vaikas būtų buvęs kažkur ant lovos, nublokštas į kampą, jei jį būtų galima dūmuose rasti, panaudojus termovizorių, jei būtų galimybė išgelbėti, jis būtų išneštas ir gaivintas.

Gaisras Viršuliškių g. Vilniuje

Pagal visą tą situaciją, kurią ir paskui matėme, ir tai, kiek truko vaiko kūno išėmimo operacija, tai vienareikšmiškai, mano įsitikinimu, po tokio sprogimo ir būtent taip susiklosčius aplinkybėms vaiko išgelbėti, deja, nebuvo jokių galimybių“, – dėstė S. Greičius ir vėliau pridūrė, kad ant vaiko buvo užvirtusios kelios namo plokštės.
Jis kartojo, kad mama nuo vaiko nebuvo atplėšta, ji buvo rasta ne bute, o laiptinėje.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Viršuliškių gatvėje Vilniuje esančiame daugiabutyje įvykus keliems sprogimams kilo gaisras. Tarnybų duomenimis, gaisras išsiplėtė į keturis butus ketvirtame ir penktame aukštuose. Gaisro metu buvo pažeistos daugiabučio konstrukcijos, įgriuvo tarp degančių butų esanti perdanga.

Dėl kilusio gaisro iš viso evakuoti 30-ies butų gyventojai, 3 žmonės gaisro metu apsinuodijo smalkėmis. Policijos duomenimis, dvi namo gyventojos dėl apsinuodijimo smalkėmis gydomos ambulatoriškai, o 80-metė moteris dėl apsinuodijimo smalkėmis paguldyta į ligoninę, du namo gyventojai žuvo.

Gaisras Viršuliškių g. Vilniuje

Vilniaus miesto savivaldybė gaisro įvykio vietoje antradienį paskelbė ekstremaliąją situaciją, pastatas saugomas. Trečiadienį suformuota avarijos tyrimo komisija, ji nustatys avarijos priežastis ir teiks rekomendacijas dėl tolesnio pastato naudojimo. Policija renka informaciją tyrimui dėl gaisro aplinkybių.

Savivaldybės atstovai baiminasi dėl oro sąlygų galinčios įvykti pastato griūties, dėl to penktadienį nutarta uždengti pastate po gaisro ir sprogimų atsivėrusias angas.

Penktadienį taip pat buvo sustabdytas ugdymas greta degusio daugiabučio esančiame darželyje „Puriena“. Toks sprendimas priimtas po to, kai Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai nustatė padidėjusias trijų pavojingų medžiagų koncentracijos pastato patalpose normas.

Policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)