DELFI trumpai jau rašė apie tuos sekmadienio nakties įvykius, o dabar V. Nenartovič apie tai papasakojo detaliau.

Sekmadienio naktį šokių studijoje buvo švenčiamas choreografės 30-asis gimtadienis. Po vidurnakčio į studiją ėmė brautis labai girtas pašalinis vyras. „Jį turbūt priviliojo muzika ir žmonių būrys“, - sakė jubiliatė. Tačiau girto prašalaičio neįleido sukaktuvininkės draugai. Nepažįstamasis liko lauke.

O kiek vėliau jis atsirakino greta studijos stovėjusį automobilį, įsėdo į jį, užvedė variklį. Tai pamatę šventės dalyviai pripuolė prie jo norėdami neleisti jam vairuoti. „Kur varai tokios būsenos?!“, - pasiteiravo V. Nenartovič. „Namo“, - atsakė tas. „Kaip tu gali vairuoti toks girtas?!“, - užsirūstino mergina. Tuo metu vienas iš jos draugų atsistojo priešais automobilį - kūnu užstojo kelią. Girtas vairuotojas pabandė jį nustumti - įsirėmė buferiu į vaikiną (nesmarkiai, žmogus nenukentėjo), bet šis nepasitraukė. Tada vairuotojas ėmė agresyviai rėkauti, šaukė, kad vaikinas sugadino jo automobilio buferį.

Vairuotojui tebešūkaujant, jam išvažiuoti neleidęs jaunas vyras iškvietė policiją. Atvažiavus patruliams vairuotojas jau buvo išlipęs iš automobilio, pareigūnai vyruką įspėjo, kad nedrįstų sėsti prie vairo. Tas pažadėjo nevairuoti.

Po to jis kažkur nuėjo. Bet vėliau grįžo ir vėl bandė važiuoti. Šventės dalyviai vėl jam neleido to padaryti. Jubiliatės draugė įkalbėjo vyrą nevairuoti, net palydėjo jį iki sankryžos. Vyras žadėjo eiti namo.

Tačiau po kiek laiko jis ir vėl sugrįžo, vėl sėdo prie vairo. „Pamačiau, kad du draugai stovi prie to automobilio ir reikalauja atiduoti mašinos raktą. Bet jis nedavė. Tada pažadėjau pati jį parvežti į namus, paėmiau raktą. Apgavau aš jį. Niekur jo vežti neketinau. Vėl iškvietėme policiją“, - pasakojo V. Nenartovič.

Girtutėlis vairuotojas ėmė grasinti teismais dėl atimto rakto. Iš viso kompanija su girtu vairuotoju tą naktį vargo maždaug dvi valandas.

Atvažiavus pareigūnams, choreografė jiems atidavė klasta išviliotą raktą. Policininkai pagyrė jubiliatę ir jos draugus už pilietiškumą ir neabejingumą. O vairuotojui liepė eiti namo, priminę, kad išsiblaivęs automobilio raktą galės atgauti Kelių policijos valdyboje.

Beje, patruliams tą naktį teko trečią kartą važiuoti prie studijos „Modus Dance“ - namo parėjęs girtas vyras negalėjo patekti į savo butą, nes namų raktus paliko užrakintame automobilyje. Tad pareigūnams teko paimti buto raktus ir perduoti juos vyrukui.

„Tikiu, kad kitą dieną jis nieko neatsiminė. Gal nė nežinojo, kur automobilio raktas - toks buvo girtas... Jei nebūtume jam sutrukdę važiuoti, galėjo nukentėti nekalti žmonės. Girtų vairuotojų problemą reikia spręsti. Baisu. Tikrai baisu. Nenoriu ant jo varyti, bet pamoka jam turi būti“, - sakė šokėja.