Kauno apygardos prokuratūra skelbia, kad sausio 19 dieną Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Marijampolės departamentas Vilkaviškio rajone esančiuose socialinės globos namuose atliko patikrinimą pagal gautą skundą dėl galimai vagiamų maisto produktų.

VMVT pareigūnai įstaigos skydinėje rado daugiau nei 320 kilogramų įvairiausių maisto produktų. Jie prašė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl vagystės.

Sausio 31 d. Vilkaviškio rajono policija atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą. Pareigūnų apklaustas socialinių namų direktorius nurodė, kad atliko vidinį patikrinimą ir nustatė, jog maisto produktai nebuvo vagiami, o tik netinkamai sandėliuojami.

Marijampolės apylinkės prokuroras šį nutarimą panaikino. Prokuroro Ramučio Mickaus teigimu, nutarimas yra nepagrįstas, nes neatlikta jokių tyrimo veiksmų, tik apklaustas galimai suinteresuotas asmuo. Neišreikalauta reikalingų dokumentų, neapklausti žmonės, galintys turėti reikšmingos informacijos. Todėl negalima spręsti ar darbuotojai nenusikalto.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl pasikėsinimo sukčiauti, vagystės bei dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją