"Seat Altea" vairuotojas nesutiko su tokiais girto vairuotojo teiginiais, tad iškvietė policiją.

Alkoholio matuoklis parodė, kad "Mazda" vairuotojas visiškai girtas - 3,66 promilės.

Artūras B., gim. 1982 m., teigė, kad jis niekur neketino važiuoti, tik raktelį pasuko spynoje ir kažkodėl mašina pašoko atbula iš vietos. Tas šuolis nustebino ir šalia vairuotojo sėdėjusį jo žmonos brolį, kuris automobilio salone ramiai gėrė alų.

Pilietis Artūras teigė, kad apgadinimai labai nežymus, ir kad "Seat" vairuotojas yra tiesiog labai priekabus, tad kai policija jam surašys protokolą ir nukreipimą į teismą, jis bevelytų susitikti su juo "vienas ant vieno". Sakė, kad padarys jam "akvariumą"*. Paprašius patikslinti šią sąvoką, Artūras to nesugebėjo padaryti. Tik pradėjo pasakoti, kad jo mašina šioje vietoje stovi jau pusantros paros ir jis niekur neketinęs važiuoti.

Kol Artūras aiškinosi policijos automobilyje, įvykio vietoje pasirodė jo žmona, tačiau tai neišgelbėjo mašinos nuo išvežimo į policijos saugomų automobilių aikštelę, mat moteriškė neturi vairuotojo pažymėjimo.

"Mazda" vairuotojo laukia 4000-5000 litų bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas 36-60 mėn. arba 15-30 parų areštas taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą tokiam pačiam laikui.

Ką Artūras ketino padaryti "Seat" vairuotojui, lieka neaišku - Vilniaus universiteto Lietuvių žargono bazėje rašoma, kad "teliūškuoti akvariumą" reiškia norėti šlapintis.

Maža to, su dievais iš girtumo besišnekantis Artūras dar pabandė papirkti pareigūnus. Patrulius jis bandė sugundyti 400 litų. Tačiau policininkai, užuot paėmę kyšį, uždarė Artūrą į areštinę.