Neblaivus vairuotojas buvo pastebėtas Klaipėdoje, Šilutės plente, kai vienoje degalinėje pylė į savo mašiną kurą. Žmogus, pamatęs akivaizdžiai girtą vairuotoją, paskambino į policiją ir pats pradėjo sekti įtartiną automobilį, telefonu pranešinėdamas „Fiat Palio Weekend“ maršrutą.

Kelių policijos ekipažas automobilį sulaikė I. Simonaitytės gatvėje, prie pat vairuotojo namų. Vairuotojas jau buvo atsisegęs saugos diržą ir jau ruošėsi lipti iš mašinos.

Iš pradžių vairuotojas su pareigūnais bendravo noriai. Pasakojo, kad kam čia vaikščioti su vaikais per lietų, jeigu galima parvažiuoti.

Pasirodo Saulius U. niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Nors, sakėsi, kad vairuoja nuo 16 metų, jis įkliuvo policijai tik kartą, kai 2011 metais grįžęs iš įkalinimo įstaigos buvo pagautas vairuojantis girtas. Dabar antras kartas. Vyriškis, pasakodamas apie tai, staiga pradėjo niršti, keiktis, plūstis, bandė išsiveržti iš policijos mašinos.

Vėliau įsiutęs vairuotojas ėmė galva daužyti policijos automobilio stiklą bei puolė pareigūnus. Jis buvo išlaipintas ir paguldytas ant žemės tiesiog į balą.

Kadangi pilietis baudų nemoka, vairavo girtas, neturėdamas teisės vairuoti, plūdosi, nepakluso teisėtiems reikalavimams, keikėsi ir grasino, jam buvo uždėti antrankiai. Jis išvežtas į policijos komisariatą, kur bus sprendžiamas klausimas dėl jo tolesnio poilsio kameroje. Jis gali būti uždarytas mažiausiai dviems paroms.

Už pasipriešinimą sulaikytajam iškelta baudžiamoji byla ir pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Mašina uždaryta į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.