Liepos 16 d., 20.58 val., policijos patruliai gavo pranešimą apie eismo įvykį Rečionių kaime. Pranešėjas teigė automobiliu atsitrenkęs į medį.

Nuskubėję į nurodytą vietą, policijos patruliai rado tik girtą vyriškį, nuo kurio sklido stiprus alkoholio kvapas. Jis nieko negalėjo paaiškinti apie eismo įvykį. Tačiau bendraujant paaiškėjo skambučio tikslas – tokią melagystę vyriškis sugalvojo tikėdamasis, kad atvažiavę policijos pareigūnai jį parveš namo, į Padbariškių kaimą, esantį už 6 kilometrų. Deja, patruliai gudruolį pristatė į policijos komisariatą.

Nustatyta, kad tai 42 metų G. P. Vyrui buvo nustatytas 2,49 prom. girtumas. Jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už girto pasirodymą viešojoje vietoje ir už melagingą pranešimą apie įvykį, praneša Vilniaus apskrities policija.

Praėjusiais metais G. P. administracine tvarka buvo baustas du kartus: už girto pasirodymą viešojoje vietoje ir už šlapinimąsi viešojoje vietoje.

Trečiadienį policijos patruliams į komisariatą teko pristatyti dar du „etatinius“ alkoholio vartotojus, kurie jau ryte buvo stipriai įkaušę. 9.39 val. iš Žemaitės gatvės patruliai atvežė sunkiai aplinkoje besiorientuojantį 45 metų A. P. Vyrui buvo nustatytas 2,98 prom. girtumas. Už girto pasirodymą viešoje vietoje bei už pasipriešinimą policijos pareigūnams jis 2014 m. jau buvo baustas 16 kartų. Deja, administracinės nuobaudos nė kiek nesudrausmino.

Dar girtesnis pilietis buvo pristatytas 11.14 val. Jį alkoholis palaužė centre, Kęstučio aikštėje. Tai taip pat policijai gerai žinomas asmuo – 43 metų A. V. Ukmergiškiui nustatytas 3,44 prom. girtumas. Už panašius pažeidimus jis šiais metais baustas 5 kartus.