Pirmadienį Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko J. Misiūno darbo vietoje ieškojo telefono skambutį gavę policijos pareigūnai.

Apie 15 val. į operatyvaus valdymo padalinį paskambinęs pilietis pranešė, kad ugniagesių vadas savo darbo vietoje yra galimai neblaivus.

„Budėtojas priėmė pranešimą ir jį įregistravo, išsiuntė pajėgas, kurios reagavo – per 15 min. buvo įvykio vietoje. Ten pasitiko darbuotojai, kurie, kaip manome, ir kvietė policijos pareigūnus. Tikrinant patalpas, deja, J. Misiūnas nebuvo rastas darbo vietoje“, – apie pranešimą pasakojo Rimantas Bobinas, Šiaulių policijos viršininkas.

Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vadas paaiškino, kad tuo metu buvo išvykęs darbo reikalais.

„Iki 15 val. buvau kabinete. Po to, 15 val., bet jau vėluodami, buvom sutarę susitikimą vienoje bendrovėje dėl šventės Naujojoje Akmenėje. Aš išvykau. Tai visa mano dienotvarkė, po to nebegrįžau į darbą“, – žurnalistams pasakojo Šiaulių ugniagesių viršininkas J. Misiūnas.

Jis sako nesuprantąs, kodėl kažkam galėjo kilti įtarimų dėl jo blaivumo. Esą tai nebe pirmas jį kompromituojantis skambutis iš profsąjungos. „Neturiu net ką pakomentuoti. Žinant profsąjungą, tai aš manau, gal jiems kažkas pasirodė. Tokių skambučių iš profsąjungos pusės dažnai būna. Aš visą laiką jaučiu jų padidintą dėmesį“, – dėstė J. Misiūnas.

Šiaulių apskrities ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininkas Juozas Pocius Etaplius.lt teigė, kad galimu ugniagesių vado girtumu susirūpino žmonės ne iš profsąjungos. „Telefone turiu žinutę, kuri skamba kaip priekaištas, kad profsąjunga nežiūri, ką daro viršininkas. Iškart po tos žinutės reagavome“, – sakė J. Pocius.

Pasak jo, kalbos apie provokacijas – iš piršto laužtos. „Anksčiau nieko panašaus nėra buvę. Tai apskritai pirmas incidentas, kada teko dalyvauti tokiose ugniagesių vado „paieškose“, – kalbėjo Šiaulių apskrities ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininkas.

J. Misiūnas sako šiandien sulaukęs Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento viršininko skambučio, jam teko pasiaiškinti dėl incidento.

Šiaulių apskrities priešgaisrinei gelbėjimo valdybai J. Misiūnas vadovauja nuo 2008-ųjų.