Vairuotojas reikalavo pareigūnų pateikti jo poelgio įrodymus. Sulaikytas vyras visą laiką akcentavo savo teises, ignoruodamas dėl jo neatsakingo elgesio nukentėjusių kitų visuomenės narių interesus.

Vyras niekaip negalėjo patikėti pareigūno žodžiais, kad yra žmonių, mačiusių jo vojažą automobiliu po namo kiemą ir apie tai liudijančių teisėtvarkos atstovams.

Pranešimo apie Šiauliuose, A. J. Greimo g., namo kieme nesėkmingai valdomą „Opel Astra“, policijos pareigūnai sulaukė birželio 15-osios vakare. Vieno buto balkone buvęs vyras išvydo, kaip į kiemą įvažiavęs automobilis užsuko už garažo ir, važiuodamas atbulomis, atsitrenkė į ten stovėjusį konteinerį ir jį sulaužė.

Po to, mėgindamas atbulomis išvažiuoti iš kiemo, kliudė automobilį, paskui dar kliudė garažo sieną ir galiausiai sustojo. Iš automobilio išlipę du vyrai, susirinko jame buvusias skardines ir, palikę transporto priemonę likimo valiai, nupėdino link Tilžės g.

Pagal liudytojų suteiktą informaciją Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai du vyrus su alaus skardinėmis rankose sulaikė netoli įvykio vietos.

Vyras, kuris buvo užfiksuotas išsiropščiantis iš vairuotojo pusės, kategoriškai neigė vairavęs automobilį.

25 metų vyras su pareigūnais dėl įvairių teisėsaugos pažeidimų susiduria jau nepirmą kartą. Už plėšimą, viešosios tvarkos pažeidimą, turto prievartavimą teistas šiaulietis ne vieną kartą baustas ir už administracinius nusižengimus, tarp kurių ir transporto priemonės vairavimas neturint tam teisės. O kadangi nėra įgijęs teisės vairuoti, tai patirties irgi neturi ir tokie pasivažinėjimai, kaip ir jau minėtas birželio 15-osios vojažas, baigiasi eismo įvykiais.

Prieš trejetą su puse metų Šiauliuose, Tilžės g., keisdamas važiavimo kryptį, jis neįsitikino saugumu, nedavė kelio ta pačia kryptimi gretima eismo juosta važiavusiam automobiliui ir atsitrenkė į jį.

Eismo įvykyje buvo apgadintos trys transporto priemonės. Kaltininkas, išsigandęs atsakomybės, spruko iš eismo įvykio vietos. Kaip paaiškėjo vėliau, jo vairuojamas automobilis nebuvo nei draustas transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimu, nei jam atlikta valstybinė techninė apžiūra. 2021 m. vasarį teismas priėmė nutarimą ne tik konfiskuoti šiauliečio vairuotą transporto priemonę, bet ir trims metams atimti teisę vairuoti. Kadangi jis teisės vairuoti ir neturėjo, tai jis trims metams neteko teisės ją įgyti.

Dabar šiauliečio taip pat laukia administracinė atsakomybė. Už tai, kad jis vairavo transporto priemonę, kai teisė vairuoti teismo sprendimu yra atimta, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesiėmė visų atsargumo priemonių, kad nekeltų pavojaus kitiems asmenims ar jų turto saugumui, ir apgadino kieme stovėjusį automobilį bei šiukšlių konteinerį, jam pradėta administracinė teisena.

Jam taip pat pradėtas ir ikiteisminis tyrimas. Nors šiaulietis pasitikrinti girtumą iš pradžių nesutiko, matyt, tikėdamasis, kad tokiu būdu pavyks išvengti atsakomybės ir gynėsi neblaivus nevairavęs, o alkoholį vartojęs po vairavimo, tačiau Baudžiamasis kodeksas numato atsakomybę ne tik tiems, kas vairavo transporto priemonę neblaivūs, kai nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, tačiau ir tiems, kurie vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam buvo nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas. Vyrui ligoninėje buvo nustatytas vidutinis girtumas - 2,21 prom.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją