Antradienį apie 22 val. vakaro pareigūnai, važiuodami V. Mačernio gatve J. Tumo-Vaižganto gatvės link, pastebėjo įtartinai važiuojantį „Opel Vectra“. Patruliams kilo įtarimų, kad jo vairuotojas neblaivus.

„Opel Vectra“ važiavo su nešviečiančiu priekiniu kairiu žibintu ir, įtariama, viršijo leistiną greitį. Vairuotojas nė nereagavo, kad priešais atvažiuoja policijos automobilis.

Nesuvaldęs automobilio „Opel“ vairuotojas kliudė šalikelėje stovėjusius automobilius „Škoda Octavia“ ir „Opel Sintra“. Po to, kelio vingyje, nesulėtinęs greičio, kaktomuša susidūrė su policijos tarnybiniu automobiliu „Škoda Octavia“.

Tarnybinį automobilį vairavęs vyr. patrulis dar bandė išvengti susidūrimo, tačiau dėl šalikelėse sustatytų mašinų neturėjo kur pasitraukti nuo tiesiai į juos skriejusio „Opel“. Po smūgio policijos automobilyje iššovė saugos pagalvės, jos apsaugojo pareigūnus nuo rimtų sužalojimų.

Pareigūnai tuoj pat šoko iš automobilio ir nubėgo prie „Opel Vectra“ pažiūrėti, ar avarijos kaltininkas nesužeistas. Nuo vairuotojo sklido alkoholio kvapas. Patikrinus vairavusį A. D., gim. 1984 m., nustatytas 2.67 prom. girtumas.

Vyras nebuvo sužalotas.

Buvo iškviesti ugniagesiai – jiems iš pradžių pranešta, kad per avariją gali būti prispaustas žmogus. Jiems atvykus paaiškėjo, kad iš automobilio „Opel Vectra“ negalėjo išlipti besilaukianti moteris, nes buvo užstrigusios durys. Ugniagesiai jas atidarė ir L. A., gim. 1989 m., perdavė medikams. Jai diagnozuotas krūtinės sumušimas. Po apžiūros ligoninėje moteris išleista gydytis į namus.

Patruliai iškvietė kolegas, kad įformintų eismo įvykį. Jiems patiems taip pat teko tikrintis blaivumą (po eismo įvykio privaloma tvarka). Abu pareigūnai blaivūs.

Avariją sukėlusio girto vairuotojo „Opel Vectra“ uždarytas į automobilių saugojimo aikštelę.

Tik atlikęs darbą vienas patrulių pajuto galvos skausmus, tad nuvyko pas medikus pasitikrinti, ar nieko rimta. Jam nustatytas galvos sumušimas ir kairio riešo raiščių patempimas. Po apžiūros jis išleistas gydytis namuose.