Gaudynės vyko šių metų balandžio 5 d. Mikroautobusą „VW Transporter“ vairavęs vyras nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustoti. Patruliai bėglį vijosi nuo Vilniaus Savanorių prospekto iki Nemėžio. Į gaudynes padėti kolegoms suskubo ne vienas policijos ekipažas.

Už Nemėžio vienas patrulių ekipažas tarnybiniu automobiliu „VW Golf“ užtvėrė bėgliui kelią. Tačiau mikroautobuso vairuotojas nesustojo ir taranavo pareigūnų automobilį. Smūgio būta stipraus – mikroautobusas po susidūrimo pakibo ant skiriamojoje juostoje esančio atitvaro.

Tik tuomet pareigūnams pavyko pričiupti vairuotoją ir kartu su juo buvusį keleivį. Įvykio metu du patruliai nukentėjo, juos medikai dėl patirtų traumų išvežė į ligoninę, vyrai kurį laiką negalėjo dirbti.

Iš karto po įvykio buvo iškelta baudžiamoji byla, tačiau medikų išvada dėl pareigūnų patirtų traumų viską pakeitė. Policijos pareigūnai patyrė nežymius sužalojimus. Baudžiamosios bylos tyrimas buvo nutrauktas, o teismą pasiekė dvi administracinės bylos, kurios buvo sujungtos, nes nagrinėjo tas pats teisėjas. Apie tai visuomenė nebuvo informuota.

Bylos duomenimis, R. Blažys, gimęs 1985 metais, nepaklusęs pareigūnų reikalavimui sustoti, lėkė 132 kilometrų per valandą greičiu, nors mieste neturėjo viršyti leistino 50 kilometrų per valandą greičio. Po gaudynių paaiškėjo, kad R. Blažys buvo girtas – jam nustatytas 2.34 promilių girtumas. Vyras vairavo net ne savo automobilį, o vairuotojo pažymėjimo iš viso neturėjo.

Iš karto po įvykio vyrai prisipažino, kad girti jie atvažiavo jau iš Trakų rajono. Keleivis atviravo, kad gėrė abu nemažai, po to sumanė, kad reikia važiuoti į Vilnių. Esą anksčiau R. Blažys jau buvo pabėgęs nuo pareigūnų kaime, tad, anot keleivio, tikėjosi, kad ir Vilniuje pavyks tą padaryti.

Per gaudynes sučiuptas girtas vairuotojas, bylos nagrinėjimo metu teismą įtikino savo atgaila. Bylą nagrinėjęs teisėjas Tadeušas Volkovskis pažymėjo, kad R. Blažio atsakomybę lengvina tai, kad prisipažino ir gailisi, o sunkinančių aplinkybių nėra. R. Blažys teismo prašė ne tik atsižvelgti į atgailą, bet ir į tai, kad jis, nors yra dirbantis, negalintis iš karto sumokėti visos baudos. Esą jo finansinė padėtis yra sunki.

Svetimo automobilio teismas taip pat nekonfiskavo, o paskyręs 1448 eurų dydžio baudą, leido ją sumokėti per 24 mėnesius.

Po garsiai nuskambėjusių gaudynių policijos pareigūnams teko nurašyti sumaitotą automobilį „VW Golf“, kuris buvo draustas kasko draudimu. Tačiau atsikvėpti, kad tik skirta bauda patuštins piniginę R. Blažiui anksti. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato teisininkai ruošiasi pateikti vyrui ieškinį dėl pareigūnų patirtų traumų ir nedarbingumo.